Pyetjet e bëra më shpesh

FAQ për studentët dhe agjentët

i përgjithshëm

Një përfaqësues i ESE do t'ju presë në sallën e mbërritjeve duke mbajtur një tabelë ESE. Sigurohuni që të keni kujdes për këtë shenjë dhe jo një të personalizuar. Përfaqësuesi i ESE do të dorëzojë një paketë mirëseardhjeje me informacion të mëtejshëm për qëndrimin tuaj së bashku me çelësat e akomodimit ESE nëse qëndroni në apartamentet ESE. Më pas do t'ju tregohet rruga për në transportin tuaj, i cili do t'ju zbresë në banesën tuaj. Shikoni faqja e mbërritjes në faqen tonë të internetit për më shumë informacion.

Nëse nuk e shihni përfaqësuesin e ESE-së, ju lutemi shkoni te zyra e ESE-së që ndodhet në anën e majtë ndërsa dilni nga zona e grumbullimit të bagazheve. Më shumë informacion gjenden në tai faqja e mbërritjes në faqen tonë të internetit.

Nëse ende nuk arrini të gjeni përfaqësuesin, telefononi në numrin e urgjencës të ESE +35621373789 e cila është në dispozicion 24/7.

Shërbimi ynë i transferimit të aeroportit është funksional në çdo kohë gjatë ditës dhe natës, 24/7. Sigurohuni që t'ia përcillni detajet e fluturimit agjentit tuaj të rezervimit ose kontaktit tuaj në departamentin e Rezervimeve ESE para mbërritjes.

Ju kërkohet të merrni Paketën e Mirëseardhjes dhe check-in në recepsionin kryesor të shkollës ESE e cila funksionon 24/7.

Ju kërkohet të bëni check-in në pritjen kryesore ose gjatë mbërritjes, ose në ditën tuaj të parë të shkollës. Ju do të kërkohet të plotësoni një formular me detajet tuaja dhe të paguani një depozitë dëmi prej 100 € në para të gatshme. Ju lutemi mbani një kopje të faturës tuaj në mënyrë që të rimbursoheni kur bëni check out.

ESE do t'ju ndihmojë të zgjidhni kursin më të përshtatshëm për ju për të arritur qëllimet tuaja në gjuhën angleze. Ne do të duhet të kuptojmë se cilat janë këto qëllime dhe kohëzgjatjen që ju mund të përballoni për t'i arritur ato. Për shembull, a keni nevojë të përmirësoni nivelin tuaj anglisht për karrierën tuaj, ose për ta bërë veten më të punësueshëm, ose për hyrjen në universitet ose kolegj? Ju mund të shihni listën e plotë të kurseve të ofruara në tonë faqja e kurseve.

Ekipi ynë i mbështetjes do të jetë i kënaqur t'ju ndihmojë, ju lutemi na kontaktoni në: [email mbrojtur]

Kjo do të varet nga lloji i kursit që zgjidhni.

Kurset për Adoleshencë dhe Junior janë për moshat 9 deri në 17 vjeç. Kurset për të rritur fillojnë nga 17+ me përjashtim të Kursit tonë të Vitit Akademik (17+) dhe Kursit për të Rinj të Rritur (17-22 vjeç).

Ne gjithashtu ofrojmë kurse për studentë të pjekur me programet tona 30+ dhe 50+. Ju lutemi shikoni tonë faqja e kurseve në faqen tonë të internetit për më shumë detaje.

Ju duhet të bëni tuajin provë vendosjeje në internet, deri në 2 javë para datës së fillimit të kursit, duke përdorur kredencialet e identifikimit të gjetura në Letrën tuaj të Konfirmimit.

Në rast se nuk e bëni këtë, do të keni testet e vendosjes me shkrim dhe me gojë ditën tuaj të parë në shkollë dhe sipas rezultatit do të drejtoheni në një klasë në nivelin tuaj dhe mund të filloni përvojën tuaj të arsimit menjëherë. Për informacion mbi nivelet e hyrjes në të gjitha kurset tona, ju lutemi vizitoni tonë KURSET faqe në faqen e internetit ose kontaktoni ekipin tonë të ndihmës në [email mbrojtur]

Studentët inkurajohen të ulen për një provë e vendosjes në internet, e cila është e disponueshme deri në 7 ditë para mbërritjes. Të gjitha detajet janë të bashkangjitura në letrën e konfirmimit. Ju gjithashtu mund të uleni për testin në ditën tuaj të parë të shkollës nëse keni ndonjë vështirësi për ta bërë testin në internet, ose të rezervoni kursin tuaj brenda më pak se 2 javësh përpara mbërritjes.

General English 30 for 30+ është një kurs me 30 mësime i ofruar nga ETI (Instituti ynë i Trajnimit Ekzekutiv), i vendosur gjithashtu brenda ndërtesës sonë ESE dhe është projektuar për të rriturit në grupmoshat 30+ që duan të zhvillojnë aftësitë e tyre kryesore gjuhësore. ETI ju ofron më shumë ekskluzivitet me studentë të tjerë të moshës së njëjtë.

E hëna është dita juaj e parë në shkollë. Koha që ju pritet në shkollë do të shkruhet në zarfin që do t'ju jepet gjatë mbërritjes tuaj në aeroportin e Maltës.

Nëse e keni bërë testin e vendosjes, ju kërkojmë të jeni në shkollë deri në orën 8:30 të mëngjesit. Nëse ende duhet të bëni testin, ju kërkojmë të jeni në shkollë deri në orën 8:00.

Të gjitha akomodimet e ESE janë brenda distancës në këmbë nga ndërtesa kryesore e shkollës. Ju gjithashtu do të keni një hartë në paketën tuaj të mirëseardhjes që do t'ju jepet në aeroport gjatë mbërritjes tuaj. Shkolla dhe të gjitha akomodimet në ESE janë shënuar në këtë hartë. Nëse jeni duke qëndruar në një familje pritëse, familja pritëse do t'ju tregojë se si të shkoni në shkollë ditën tuaj të parë.

Kjo ndryshon nga klasa në klasë në varësi të nivelit dhe kohës së vitit.

Sidoqoftë, si një udhëzim, përzierja e kombësisë mesatarisht gjatë vitit 2021 ka qenë si më poshtë:

Numri i urgjencës 24/7 i ESE është + 356 21373789.

Pritja jonë në ndërtesën tonë kryesore të shkollës në Paceville është e hapur 24/7 dhe në gjendje t'ju ndihmojë për të gjitha nevojat tuaja urgjente.

Po, ESE ofron qasje falas në internet në shkollë, si dhe të gjitha akomodimet e veta.

ESE është e vendosur në zemër të qendrës turistike të Maltës St. Julians dhe qendrës së saj argëtuese Paceville. Larg zhurmës, por në një distancë shumë të afërt ecjeje deri në restorante, bare, supermarkete, dyqane, qendra tregtare, salla bowling, kinema dhe plazhe.

 

ESE gjithashtu përbëhet nga një prizë markë e re Cafe Cuba e vendosur menjëherë pranë pritjes dhe përbëhet nga shtrojë të brendshme dhe të jashtme.

Klubi i plazhit ESE ndodhet 800 metra larg ndërtesës së shkollës, në klubin San Giljan Waterpolo, Rruga kryesore në St.Julians. Hyrja është falas nga e hëna në të premte në prezantimin e kartës tuaj studentore ESE dhe në fundjavë një tarifë është e ngarkuar. Megjithatë, ESE është gjithashtu vetëm 200 m larg nga një plazh popullor shkëmbor. 

Po, ESE ka një bibliotekë dhe gjithashtu një qendër vetë-studimi me kompjuterë me akses në internet për studentët e ESE.
Jo, ESE nuk ofron shërbime për kujdesin ditor ose kopsht fëmijësh, por ka qendra të kujdesit ditor në afërsi të ESE dhe të cilat mund të përdoren me pagesë.

Ne kemi punonjës që flasin anglisht, italisht, portugalisht, spanjisht, turqisht, rusisht, gjermanisht, frëngjisht, bullgarisht, japonisht dhe koreanisht, të gatshëm t'ju ndihmojnë.

Në varësi të stilit të jetës tuaj, do t'ju duhet minimumi 75 € në javë. Kjo gjithashtu do të ndryshojë në varësi të akomodimit që keni rezervuar (p.sh. Plot-Bordi / Gjysmë-Bordi / Vetë-Catering etj.).

Po. Ju mund të shkoni në Cynergi. Ata ofrojnë anëtarësime për një ditë, një javë, dy javë, një muaj, 3 muaj, 6 muaj ose 12 muaj. Për më shumë detaje dhe çmime vizitoni ato . Ka edhe ambiente palestre në dispozicion për studentët e rritur që qëndrojnë në Salini Resort.

Ju duhet të na kontaktoni në numrin tonë të urgjencës 24/7 + 356 21373789 për të na informuar dhe për ne në mënyrë që të rregullojmë transferimin tuaj të mbërritjes.

ESE ofron falas karta SIM për të gjithë studentët e saj. Ju mund të merrni kartën tuaj SIM falas në pritjen e studentëve në ndërtesën kryesore të shkollës.

Ju mund të shkëmbeni monedhën tuaj në aeroport, por ka edhe shumë zyra këmbimi afër shkollës. Ju mund të tërhiqni para nga shumica e makinave ATM të bankave të ndryshme duke përdorur kartën tuaj të kreditit. Gjithashtu shumica e dyqaneve dhe restoranteve pranojnë karta krediti.

Libri i kursit dhe materiali përfshihen gjatë rezervimit me ESE. Lidhja e mëposhtme duhet t'ju ndihmojë me paketimin për vizitën tuaj: https://ese-edu.com/2018/02/23/what-should-i-pack-for-my-study-travel-trip-to-malta/

Ka shumë vende për të vizituar në Maltë dhe ishullin e saj simotër Gozo. Ju mund t'i kërkoni ekipit tonë të kohës së lirë në tavolinën e kohës së lirë të studentëve për ide dhe informacion mbi turnetë dhe aktivitetet e organizuara nga ESE ose sugjerime të tjera.

Më poshtë është një listë e festave publike për vitin 2023. Nuk ka shkollë në këto ditë dhe mësimet mund të zhvillohen nga 8: 30-10: 30 11: 00-12: 30 për të rriturit, dhe 10: 30-12: 30 1: 00-2: 30 për studentët Adoleshent & Junior (përveç nëse festa bie gjatë fundjavës).

Festat publike 2023

 • 1 Janar - Dita e Vitit të Ri
 • 10 shkurt - Festa e Anijes së Shën Palit
 • 19 Mars - Festa e Shën Jozefit
 • 31 Marsi - Dita e Lirisë
 • 7 Prill - E Premte e Mirë
 • 1 maj - Dita e Punëtorëve
 • 7 qershor - Përkujtimi i trazirave të 1919 / Sette Giugno
 • 29 Qershor - Festa e Shën Pjetrit dhe Shën Palit / Mnarja
 • 15 gusht - Festa e Fjetjes së Zojës / Santa Maria
 • 8 Shtator - Festa e Zojës së Fitores / Dita e fitores
 • 21 Shtator - Dita e Pavarësisë
 • 8 Dhjetor - Festa e Konceptimit të Papërlyer
 • 13 Dhjetor - Dita e Republikës
 • 25 dhjetor - Dita e Krishtlindjeve

Shumica e kurseve tona fillojnë çdo të hënë por në varësi të kursit tuaj dhe kohëzgjatjes së tij ne do të përpiqemi t'ju akomodojmë sa më mirë që të mundemi. Ju mund të na dërgoni me email në [email mbrojtur] për më shumë informacion. Më shumë detaje mund të gjenden në tonë Seksioni i kurseve në faqen tonë të internetit.

Kursi i Vitit Akademik është një nga kurset tona më të njohura afatgjata me 30 mësime në javë. Isshtë më intensiv dhe ofron më shumë këshillime nga Drejtori ynë i Studimeve dhe më shumë punë në projekt. Fillon çdo 6 javë dhe ka 1 javë pushim semestri në qershor dhe shtator dhe një pushim semestri 2 ose 3 javë në dhjetor. Ky kurs është me vlerë të madhe për para dhe është ideal për studentët që vërtet dëshirojnë të përmirësojnë nivelin e tyre të anglishtes për qëllime karriere ose studimi. Përveç përmirësimit të aftësive tuaja gjuhësore thelbësore, gramatikës dhe fjalorit, kjo lëndë ju lejon gjithashtu të përqendroheni në zonën tuaj të preferuar të fokusit duke zgjedhur rrymat e specializuara të tilla si Rryma Akademike, Rryma e Punës ose Rrjedha e Fluencës. Kohëzgjatja minimale është 12 javë dhe mund të zgjatet në periudha 6 javore në 18, 24, 30, 36, 42 dhe 48 javë.

Gjeni më shumë informacion mbi Faqja e kursit të vitit akademik.

ESE ofron një larmi kursesh për përgatitjen e provimeve për IELTS, TOEFL ibt, TOEIC Kembrixh (PET, FCE, CAE dhe CPE) gjatë gjithë vitit. Në ESE ne krenohemi duke ndihmuar studentët tanë të arrijnë certifikimin e niveleve të tyre të kërkuara të gjuhës duke i përgatitur ata siç duhet për të kaluar me sukses provimet e tyre.

Në fakt, ne kemi një normë kalimi 100% në ESE. Ju mund të gjeni më shumë detaje në tonë Seksioni i kurseve në faqen tonë të internetit.

ESE ka Kurse Mini Class të cilat mbahen me maksimumi 6 studentë për klasë. Nxënësit e Klasave Mini përfitojnë nga më shumë vëmendje individuale nga mësuesit e tyre dhe më shumë mundësi për të folur dhe bashkëvepruar me shokët e klasës shumëkombëshe në mënyrë që të zhvillojnë më shumë besim dhe rrjedhshmëri.

Ne shqyrtojmë komponentët bazë të gjuhës së studentëve gjatë testimit për t'i caktuar studentët në nivelin e duhur të klasës. Të jesh në një nivel më të lartë në lexim të themi nuk do të thotë se je në atë nivel të përgjithshëm më të lartë. Megjithatë, nëse mendoni se niveli i caktuar është shumë i vështirë ose shumë i lehtë, së pari duhet të flisni me mësuesin i cili do të konsultohet me Drejtorin tonë të Studimeve për t'u siguruar që të jeni në nivelin tuaj të duhur. Ne jemi atje për t'ju ndihmuar, prandaj ju lutemi ndjehuni rehat për të kërkuar ndihmën tonë dhe sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që të humbni pak ose aspak kohë.
Librat e rinj jepen çdo 12 javë. Sidoqoftë, studentët mund të shkëmbejnë libra në pritjen akademike nëse libri është në gjendje të mentës. Për këtë arsye, ne i këshillojmë studentët të mos shkruajnë në librat e tyre ditët e para.

Po, ne ofrojmë programe për 30+ dhe gjithashtu 50+ studentë. Më shumë informacion mund të shikohen në Seksioni i kurseve.

Çdo mësim është i gjatë 45 minuta.

Për Kurset për të Rritur, numri maksimal i studentëve për klasë varion midis 6 dhe 12 në varësi të kursit. Numri maksimal i studentëve për klasë në programet tona Junior & Teen është 15.

Ne kemi 8 nivele gjuhësore në ESE të cilat janë të mbështetura në Kornizën e Përbashkët Evropiane të Referencës. Këto shkojnë nga Starter (1) deri në C2 - Aftësia (8). Këto mund të shihen duke ndjekur këtë lidhje:
Nivelet e gjuhës

Po, pasi të keni përfunduar kursin tuaj në ESE do t'ju jepet një certifikatë ESE - European School of English e cila thotë se ju keni përfunduar me sukses një kurs në shkollën tonë dhe në nivelin tuaj. Për lëshimin e certifikatës kërkohet një pjesëmarrje prej 75%.

Gjatë rezervimit të kursit do të përfshihen vetëm sa vijon:

• Kursi siç është rezervuar

• Mësimi elektronik falas

• Kartë SIM falas

• Certifikata e kursit ESE

• Fletore personale

• Mbrëmja e mirëseardhjes

• WiFi falas në shkollë

Të gjithë nxënësve, adoleshentëve apo të rriturve, u jepet një libër kursi. Në ESE ne përdorim libra të ndryshëm kursi në varësi të lëndës së zgjedhur dhe nivelit të studentit. Librat plotësohen duke përdorur materiale të botuara dhe autentike të marra nga burime të ndryshme si interneti dhe gazetat. Nëse një student ndryshon nivelin pas 12 javësh, jepet një libër i ri, por nëse një student ndryshon nivelin para 12 javësh, libri i ri paguhet.

E gjitha varet nga pakoja që zgjidhni. Një kurs për të rriturit dhe paketa e akomodimit përfshin sa vijon:

• Anglishtja e përgjithshme 20

• Takoni dhe përshëndetni Transferta në aeroport (në mbërritje - autobus/minibus)

• Akomodimi siç është rezervuar

• Mbrëmja e Mirëseardhjes

• ESE-mësimi elektronik

• Beach Club (Sezoni Veror)

• TV

• Certifikata e kursit ESE

• Fletore personale

• Ndihma për Mirëqenien e Studentëve 24/7

• WiFi falas në shkollën ESE, Hotele, Rezidenca, Apartamente ESE

• Makinë larëse

• Kondicioner

• Pastrim dhe ndërrim javor të lirive dhe peshqirëve

• Faturat e ujit dhe energjisë elektrike

• Taksa Eko 

Të gjithë nxënësve, adoleshentëve apo të rriturve, u jepet një libër kursi. Në ESE ne përdorim libra të ndryshëm kursi në varësi të lëndës së zgjedhur dhe nivelit të studentit. Librat plotësohen duke përdorur materiale të botuara dhe autentike të marra nga burime të ndryshme si interneti dhe gazetat. Nëse një student ndryshon nivelin pas 12 javësh, jepet një libër i ri, por nëse një student ndryshon nivelin para 12 javësh, libri i ri paguhet.

Ju mund të filloni të përdorni e-Learning nga dita që merrni dokumentet e rezervimit deri në 3 muaj pas datës së përfundimit të kursit.

Ne ofrojmë një shumëllojshmëri opsionesh akomodimi që i përshtaten preferencave dhe buxhetit tuaj, duke filluar nga tonat vendbanimi i shkollës në shtëpi, Apartamente vetë-hotelierike, në 3 dhe 4 yje Hotele. Ne gjithashtu ofrojmë akomodimi në shtëpi. Studentët tanë adoleshentë dhe të rinj të rezervuar për paketa verore dhe të tjera sezonale mund të zgjedhin midis tyre vendbanim dhe tonë me 4 yje Resorti Salini. Për detaje të plota dhe fotot e opsioneve tona të akomodimit ju lutemi vizitoni tonë AKOMODIMI seksioni në faqen tonë të internetit.

Ju mund të merrni një vlerësim të shpejtë falas on-line për kurset dhe akomodimet tona duke vizituar Rezervoni kursin tuaj seksion i cili gjithashtu ju lejon të konfirmoni rezervimin tuaj.

Rezidenca e Shkollës ESE ndodhet brenda ndërtesës së shkollës. Apartamente Qendrore janë të vendosura në të njëjtën rrugë me shkollën. Apartamente Ekonomi me Vështrim Lugine, Apartamente Astolat Apartamente Claret janë ndërmjet 10-15 minuta më këmbë nga shkolla. Resorti Salini është një makinë 10-15 minuta nga shkolla dhe transporti falas ofrohet me autobus direkt nga dhe nga Resorti në kohë të veçanta.

Apartamentet ESE janë aq afër sa një 2-minuta në këmbë deri në një maksimum 20-minuta në këmbë nga shkolla kryesore.

Po, në varësi të disponueshmërisë. Një tarifë administrimi prej 50 € zbatohet kur vendosni për një ndryshim. Nëse zgjedhja do të jetë e një standardi / klasifikimi më të lartë, ndryshimi në çmim do të zbatohet gjithashtu.

Ne i këshillojmë studentët të rezervojnë fluturime gjatë fundjavës kur është e mundur pasi kurset ofrohen nga e Hëna deri të Premten.

Apartamentet tona vetë-hotelierike ofrojnë dhoma gjumi teke, dyshe dhe treshe. Dhomat teke dhe banjat en-suite janë me një pagesë shtesë. Ju mund të lexoni më shumë informacion në lidhje me apartamente të ndryshme në tonë Faqet e akomodimit.

Po, ju mund të duhet të ndani apartamentin me studentë të tjerë meshkuj dhe / ose femra. Sidoqoftë, dhomat e gjumit dhe banjat janë të kufizuara në të njëjtën gjini. Nëse keni ndonjë kërkesë specifike siç janë banjat private, ju lutemi kontaktoni me ekipin tonë të ndihmës në [email mbrojtur] në kohën e rezervimit.

Jo, ESE Residence nuk ka një kuzhinë komunale. Sidoqoftë mëngjesi përfshihet në çmimin e këtij opsioni akomodimi.

E gjitha varet nga lloji i akomodimit që ju kërkoni. Nëse prenotoni një dhomë në Vendbanimi ESE ose ndonjë nga hotelet tona, ju duhet të rezervoni një dhomë të vetme dhe zbatohet një tarifë shtesë për dhomën e vetme. Nëse rezervoni një dhomë në ndonjë nga tonat apartamente vetë-furnizim ushqimi or Familjet pritëse ju mund të rezervoni ose ndarje (me një student tjetër ose deri në dy studentë të tjerë) ose një dhomë të vetme dhe zbatohet tarifa shtesë.

Ju mund të rezervoni të gjitha akomodimet në ESE si çift. Megjithatë, ju lutemi vini re se apartamentet me vetë-furnizim ushqimi janë me 2-3 dhoma gjumi dhe ju duhet ta ndani apartamentin me studentë të tjerë. ESE Residence dhe Whitehouse Economy Residence ofrojnë dhoma me banjo të brendshme dhe do të ishin më të përshtatshme. Ose mund të zgjidhni një nga hotelet tona për më shumë privatësi dhe lehtësira.
Po, të gjitha opsionet e akomodimit ku përfshihet ushqimi mund të ofrojnë dieta speciale si gluten-free dhe vegan kundrejt një pagese shtesë.

Adresën e akomodimit tuaj mund ta gjeni në faqen e internetit të ESE duke vizituar faqen tonë Faqet e akomodimit në faqen tonë të internetit. Nëse vendosni të qëndroni me një familje, adresa do t'ju dërgohet.

Të gjitha apartamentet janë të pajisura me lavatriçe dhe pranga. Familjet pritëse do të bëjnë një ngarkesë lavanderi në javë për ju (ngarkesat shtesë janë kundrejt pagesës). Resorti Salini ofron një makinë larëse me monedhë që mund të përdoret kundrejt pagesës. Rezidenca dhe hotelet tona në shkollë nuk ofrojnë makina larëse por ofrojnë shërbime të pastrimit kimik.

Po, ESE ofron peshqirë dhe çarçafë të cilët ndryshohen çdo javë në rezidencat studentore dhe apartamentet.
ESE ofron një shërbim pastrimi javor në rezidencat dhe apartamentet.

Malta po përdor prizat e rrymës me 3-kunja, të njohura edhe si lloji G, si në MB. Përshtatësit mund të blihen në shumë dyqane përreth ishullit.

Rezidencat, apartamentet dhe hotelet e ESE janë të gjitha të pajisura me ajër të kondicionuar (ftohje dhe ngrohje). Familjet nikoqire do të sigurojnë një ventilator dhe ndoshta një ngrohës.

Studentë adoleshentë dhe të vegjël

Po, ESE siguron të gjithë transportin nga / në shkollë dhe aktivitetet për studentët e saj të Rinj dhe Adoleshentë.

Orari i qarkullimit zbatohet sipas moshës.

Studentët e moshës 14 vjeç e poshtë DUHET të jenë në dhomat e tyre deri në orën 23.00 nga e diela deri të shtunën (përveç nëse ndjekin një aktivitet të ESE). Studentët e moshës 15 vjeç e lart DUHET të jenë në dhomat e tyre nga ora 00.00:01.00 (mesnatë) nga e diela deri të enjten dhe deri në orën XNUMX:XNUMX të premteve dhe të shtunave (përveç nëse ndjekin një aktivitet të ESE).

Studentët e Junior Camp nuk duhet të largohen nga vendbanimi i tyre, përveçse për të shkuar në një aktivitet ESE ose të shoqëruar nga një drejtues grupi turne ESE.

I gjithë transporti nga / shkolla dhe aktivitetet, si dhe vetë aktivitetet mbikëqyren nga drejtuesit e grupeve ESE. Ekziston edhe mbikëqyrje 24/7 në Hotel Salini Resort.

Më poshtë përfshihen në paketat Junior & Teen.
• Anglishtja e përgjithshme 20
• Akomodimi siç është rezervuar
• Takoni dhe Përshëndetni në aeroport dhe Transfertat e Aeroportit

• Mbrëmja e Mirëseardhjes

• Materialet e kursit

• Certifikata e kursit

• Paketa e Mirëseardhjes

• Mbështetje dhe mirëqenie studentore 24/7

• Falas Wi-Fi në shkollë dhe në vende publike në Salini Resort

• Bluzë falas

• Programi i kohës së lirë (aktivitetet ditore përveç të dielave)

• Transport ditor

Ka shumë aktivitete dhe ekskursione të përfshira në paketat e programeve Junior & Teen. Zgjedhja e aktiviteteve varet nga grupmosha. Ju mund të merrni më shumë informacion dhe një shembull të programit të aktivitetit duke na kontaktuar në [email mbrojtur].

ESE është plotësisht e licensuar nga IATA dhe ne mund t'ju ndihmojmë me rezervimet tuaja të fluturimit. Biletat janë elektronike dhe kjo do të thotë që menjëherë mund të dërgojmë biletën tuaj të fluturimit. Kjo gjithashtu do të thotë që ne do të kemi të gjitha detajet e sakta të fluturimit në sistemin tonë dhe kjo do ta bënte më të lehtë rregullimin e saktë të transferimeve tuaja në aeroport.

Nëse keni rezervuar transferime aeroporti me kursin / paketën tuaj, ju do të përshëndeteni në sallonin e Arritjeve në Aeroport nga një përfaqësues i ESE.  Falas Transferimet në aeroport janë të përfshira me të gjitha paketat (kursi dhe akomodimi). Ju gjithashtu mund të rezervoni transferime në aeroport nëse rezervoni vetëm një kurs. Ekziston gjithashtu një zyrë e ESE në aeroport në të majtë të Sallonit të Arritjes.

Malta ndodhet mu në zemër të detit Mesdhe, midis Siçilisë dhe Afrikës Veriore. Malta është pjesë e Evropës dhe një anëtare e Bashkimit Evropian që nga viti 2004. Arkipelagu Maltez përbëhet nga disa ishuj, më i madhi është Malta, Gozo dhe Comino, i banuar nga një popullsi prej pak më shumë se 460,000 njerëz.
Po, Malta u bë anëtare e Zonës Shengen në 2004.
Malta ka dy gjuhë zyrtare, anglisht dhe malteze. Anglishtja flitet rrjedhshëm nga shumica e popullsisë. Italishtja flitet gjerësisht edhe pse nuk është një nga gjuhët zyrtare.

Malta mburret me një nga nivelet më të ulëta të krimit në Evropë, duke e bërë atë një destinacion të sigurt për studimin e gjuhës për të gjithë.

Në krahasim me shumë vende evropiane, nuk është kështu. Ju mund të blini një kartë javore / mujore me përdorim të pakufizuar për një çmim të arsyeshëm. Ju lutemi vizitoni https://www.publictransport.com.mt/en/tallinja-card për më shumë informacion. Tarifat individuale ditore kushtojnë 1.50 Euro në dimër dhe 2.00 Euro në verë. Ju mund të merrni një leje javore të autobusit për 21 Euro në javë. Nëse jeni në Maltë për një periudhë prej 1 deri në 3 muaj mund të merrni një kartë autobusi ku do të paguani jo më shumë se 26 Euro në muaj dhe nëse jeni regjistruar si student në Maltë për më shumë se 3 muaj mund të merrni një autobus kartelë ku do të paguani jo më shumë se 21 Euro në muaj.

Malta përdor prizën përkatëse të tipit G, e cila është priza që ka tre kunja drejtkëndëshe (3-pin) në një model trekëndësh (këto priza përdoren gjithashtu në MB). Malta operon me një tension furnizimi 230 V dhe 50 Hz.

Nëse jeni nga një vend që është anëtar i BE-së, nuk keni nevojë për vizë për të udhëtuar në Maltë. Për të përcaktuar nëse vendi juaj është në listën e vendeve të kërkuara për vizë, ju lutemi vizitoni Identity Malta këtu.

Po, nëse rezervoni një kurs në ESE, stafi ynë do të jetë i kënaqur t'ju ndihmojë dhe mbështesë me procesin e aplikimit për Visa.
Kërkohet një depozitë prej 200 €, përfshirë një tarifë regjistrimi prej 50 €, për të rezervuar kursin. Nuk ka asnjë pagesë shtesë nga fundi ynë për aplikimet për Visa. Në rast se një vizë nuk lëshohet, atëherë shuma totale prej 200 € nuk kthehet.

Ju mund të kontrolloni disponueshmërinë për një kurs të veçantë duke marrë një kuotë falas on-line duke vizituar faqen tonë Merrni një ofertë / rezervoni në internet seksioni në faqen tonë të internetit ose duke kontaktuar ekipin tonë të ndihmës në: [email mbrojtur] ose duke plotësuar tonën kontaktoni formë. Ne synojmë t'i përgjigjemi kërkesës suaj brenda 24 orësh.

Ne kërkojmë nga të gjithë studentët të marrin sigurim adekuat para udhëtimit të tyre. Kjo duhet të mbulojë të gjithë qëndrimin tuaj në Maltë. Ne sugjerojmë të përdorni Sigurimi i rojes. Unë me mbulim për anulim, udhëtim dhe shëndet. Ju lutemi kontaktoni agjentin tuaj të rezervimit ose me ne direkt në [email mbrojtur].

Ju mund të rezervoni direkt duke vizituar faqen tonë Rezervoni në internet seksion në faqen tonë kryesore. Nëse keni nevojë për ndihmë, mund të kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes në: [email mbrojtur]. Përndryshe, ju mund të zgjidhni të rezervoni përmes një agjenti që na përfaqëson në vendin tuaj.

Po, ne pranojmë VISA dhe MASTERCARD. Ju mund ta përdorni këtë mënyrë pagese duke rezervuar direkt në internet. Nëse preferoni, ne mund të vendosim një lidhje pagese me kartë krediti e cila do t'ju çojë direkt në portën e sigurt të pagesës. Ose mund të paguani edhe me transfer bankar.

Vendosja e punës

Ne normalisht kërkojmë që kërkesat për Vendosjen e Punës të paraqiten 12 javë para datës tuaj të dëshiruar të fillimit. Vendosjet e punës varen nga organizatat e palëve të treta dhe mund të duhen disa javë që ne të gjejmë organizatën më të përshtatshme për t'ju përshtatur, megjithatë aplikimet e vona do të merren parasysh.
Ne do të përpiqemi të japim detajet e organizatës pritëse sa më shpejt të jetë e mundur, por angazhohemi të sigurojmë informacion në lidhje me kompaninë me të cilën do të punoni jo më vonë se 4 javë para datës tuaj të mbërritjes nëse do të vini vetëm dhe jo më vonë se 4 javë nëse po vijnë në një grup prej më shumë se 5 personash.
Ne kërkojmë që studentët të jenë të paktën 17 vjeç kur ata do të fillojnë vendosjen e tyre. Studentëve që nuk janë ende 17 vjeç do të shqyrtohet aplikimi i tyre në varësi të fushës së studimit ose interesit.
Shumica e organizatave do të presin studentë vetëm nëse ata janë në Maltë për një minimum prej 10 javësh, megjithatë ne kemi arritur të vendosim studentë me kompani për periudha të shkurtra si 3 javë. Nuk ka qëndrim maksimal.
Ne kërkojmë që studentët të kenë një nivel B1 të gjuhës angleze. Studentët me një nivel më të ulët mund të konsiderohen pasi të jetë zhvilluar një bisedë me video.
Studentët që janë në Maltë për të paktën 4 javë do të kenë 16 orë mësimi (12 orë) të Gjuhës Angleze të Përgjithshme. Studentët që janë në Maltë për një periudhë prej 5 deri në 9 javë do të kenë të drejtë për 20 orë mësimi të Gjuhës Angleze të Përgjithshme (15 orë) ndërsa studentët që janë në Maltë për 10 javë ose më shumë do të kenë të drejtë për 40 mësime të Anglishtes së Përgjithshme (30 orë) . Mësimet mbahen zakonisht në javët e para dhe të fundit të qëndrimit të një studenti.
Studentët në një paketë të Punës së Punës zakonisht pritet të punojnë për 40 orë në javë. Kjo nuk përfshin kohën e udhëtimit, orët e anglishtes ose punë të tjera që një studenti mund t'i duhet të dorëzojë në kolegj. Nganjëherë janë negociuar orët më të shkurtra në varësi të zonës së studimit, kohëzgjatjes së qëndrimit dhe kohës së vitit kur është duke udhëtuar.
Pjesa dërrmuese e vendosjeve tona janë të papaguara. Disa organizata pritëse në fusha të veçanta të studimit mund të marrin në konsideratë ofrimin e një pagese.

Ne kemi ofruar vendosje në më shumë se 35 fusha të studimit ose interesit. Ju lutemi dërgoni një email tek koordinatori i vendit të punës në [email mbrojtur] dhe pyesni për vendosjen në të cilën dëshironi të punoni.

Studentët në një paketë ESE Work Placement mund të rezervojnë strehim me një familje nikoqire, në apartamente vetë-hotelierike ose në një hotel.
Megjithëse ne do të bëjmë çmos për t'ju vendosur në një organizatë sa më afër organizatës suaj, disa nga vendosjet tona më të mira ndodhin në organizata që janë deri në 1 orë larg me autobus.
Udhëtimi në Maltë është relativisht i lirë, por jo gjithmonë efikas. Ne do t'ju ndihmojmë të gjeni rrugën më të mirë për të udhëtuar drejt vendit tuaj të punës dhe kthimit.

Koordinatori i ESE do t'ju dërgojë në organizatën tuaj pritëse gjatë javës së parë dhe do t'ju tregojë se si të shkoni atje me autobus nëse është e nevojshme.

Në ESE ne do të bëjmë çmos për t'ju përshtatur me organizimin e duhur ku mund të merrni një përvojë të mirë mësimore. Në rast se nuk jeni të kënaqur me vendosjen tuaj, fillimisht ju kërkohet të flisni me menaxherin tuaj në punë, por nëse nuk jeni ende të kënaqur, mund të flisni me Koordinatorin e Punës së ESE-së, i cili do të shqyrtojë opsionet alternative.
Organizatat do t'ju japin paralajmërime nëse nuk janë të kënaqura me punën ose qëndrimin tuaj, por ato gjithashtu mund ta ndërpresin vendosjen tuaj menjëherë në raste specifike.
Ndërsa ne do të përpiqemi të vendosim dy studentë në të njëjtën organizatë sipas kërkesës, ne nuk mund të garantojmë se kjo do të jetë e mundur. Ju lutemi mbani mend se qëllimi i një vendosjeje është që studentët të ekspozohen ndaj situatave reale të punës.
Nëse nuk mund të gjeni atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni në [email mbrojtur] ose të përdorim tonë kontaktoni formë.