Kërko
Mbyllni këtë kuti kërkimi.

Punoni ndërsa studioni anglisht në Maltë

Gjeni se si të aplikoni për një licencë punësimi për të punuar gjatë studimit në Maltë!

Studentët nga vendet jo anëtare të BE-së (Third Country Country – TCN) tani mund të aplikojnë për një licencë punësimi dhe të punojnë ndërsa studiojnë anglisht në Maltë!

Studentët e Vendeve të Treta të Vendeve (TCN) të cilët po studiojnë në Maltë për më shumë se 90 ditë mund të aplikojnë për një licencë punësimi që i lejon ata të punojnë në Maltë.

 

Kushtet
 • Studentët nuk mund të punojnë në 90 ditët e tyre të para në Maltë ndërsa ndjekin një kurs
 • Ata mund të aplikojnë vetëm për një licencë punësimi * pasi të kenë marrë një vizë studimi për periudhën përtej vizës së parë të studimit 90 ditësh
 • Studentët kanë nevojë për një ofertë pune dhe për të plotësuar formularin e aplikimit së bashku me punëdhënësin e tyre
 • Ata duhet të vazhdojnë të ndjekin mësimet e tyre - minimumi 15 orë në javë
 • Studentët mund të punojnë vetëm maksimumi 20 orë në javë
 • Ata nuk mund të ndalojnë studimin dhe të punojnë vetëm duke përdorur licencën e tyre të punës
 • Nëse ndryshojnë vendet e punës / punëdhënësit, studentët do të duhet të aplikojnë për një licencë të re * me punëdhënësin e tyre të ri
Hapat për të aplikuar

Për të studiuar në Maltë për më shumë se 90 ditë studentët duhet të zgjasin vizën e tyre një herë në Maltë. Studentët e heqjes së vizave duhet të aplikojnë për vizë para përfundimit të vizave të tyre 90 ditë pa pagesë.

 1. Studentët duhet të aplikojnë së pari për vizën e tyre të studimit dhe të presin që ajo të miratohet para se të aplikojnë për një licencë punësimi *.
 2. Gjeni një punë në Maltë
 3. Merrni një ofertë zyrtare për punë nga punëdhënësi
 4. Dorëzoni aplikacionin për punësim në Jobsplus (punëdhënësi do të duhet të plotësojë një formular si pjesë të aplikimit me detajet e ofertës së punës)
 5. Pagesa e tarifës së aplikimit - 230 € **

** Për informacion të përditësuar, studentët duhet të vizitojnë - https://jobsplus.gov.mt/job-seekers-mt-MT-en-GB/guidance-services/tcns-seeking-employment 

Licenca e punësimit merr afërsisht 4 - 6 javë për t'u dhënë, pas së cilës studenti mund të fillojë të punojë me kusht që të ketë studiuar në Maltë për një minimum prej 90 ditësh.

 

Marrja e zgjatjes së vizës studentore

Studentët mund të aplikojnë për zgjatjen e vizës së tyre pas 21 ditësh në Maltë. Studentët duhet të aplikojnë në Njësinë Qendrore të Vizave në Floriana.

Pasi të jetë dhënë zgjatja e vizës, studentët mund të aplikojnë për licencën e tyre të punës *.

 

Gjetja e punës

Studentët mund të kërkojnë punë në faqen zyrtare të kërkuesve të punës të qeverisë Maltese - Jobsplus:
www.jobsplus.gov.mt/job-seekers-mt-MT-en-GB/vakans

Ata mund të fillojnë kërkimin e tyre para mbërritjes në Maltë, por nuk mund të fillojnë punën deri në ditën e 91-të në Maltë dhe vetëm me një leje / licencë të vlefshme pune.

FAQ's

KUSH KONSIDROHET TCN?

Shtetasit e vendeve të treta (TCN) i referohet kujtdo që vjen nga jashtë BE / EEA ose që nuk janë shtetas zviceranë.

 

A MUND T M NDIHMONI SE GJENI PUN?

ESE mund t'ju këshillojë në lidhje me faqet e internetit të dobishme si qeveria Vende të lira pune në faqen e internetit Jobsplus por studentët do të jenë përgjegjës për gjetjen e punësimit të tyre. ESE ofron 'Anglisht për punë' dhe kurse të tjera të lidhura me anglishten e biznesit për studentët për të përmirësuar anglishten e tyre për punësim. Vizitoni https://ese-edu.com/english-courses/#adult-courses për më shumë detaje.

 

A KAM NEVOJ P AR OFERT PR PUN PARA SE MUND T AP APLIKOJ PR LICENC L PUNLOSIMI?

Po, do t'ju duhet një ofertë zyrtare për punë para se të aplikoni pasi punëdhënësi juaj do të duhet të plotësojë një formular si pjesë të aplikimit tuaj, duke përmendur ofertën e punës dhe detajet e pozicionit.

 

SA SHPENZON LICENCA E PUNYSIMIT?

Tarifa e licencës së punës aktualisht është 230 €. Për informacion të azhurnuar, studentët duhet të kontrollojnë me Jobsplus: www.jobsplus.gov.mt

 

SI SHPEJT MUND T START FILLOJ PUN?

Ju mund të punoni vetëm pas 90 ditësh në Maltë në vizën tuaj të studimit dhe vetëm me një vizë të vlefshme studimi të zgjatur dhe licencë punësimi.

 

SA ORO MUND T W PUNOJ?

Mund të punoni vetëm për një maksimum prej 20 orësh në javë dhe duhet të vazhdoni të studioni për një minimum prej 15 orësh në javë.

 

A MUND T M HUMB KLASAT P DR PUN?

Jo, ju kërkohet të merrni pjesë në klasat tuaja, pavarësisht nga çdo punësim që mund të keni. Nëse frekuentimi i një studenti është më pak se 75%, shkolla është e nevojshme të informojë imigracionin që mund të rezultojë në tërheqjen e vizës së studimit. Kjo gjithashtu do ta bëjë licencën e punës të pavlefshme.

 

A MUND T EX Zgjatet Licenca e Punësimit?

Po, nëse punëdhënësi i studentit është i gatshëm të vazhdojë t'i punësojë, atëherë licenca mund të zgjatet *. Studentët duhet të kenë një vizë të vlefshme studimi dhe të vazhdojnë të ndjekin mësimet e tyre.

 

SI T EX SHTAT VIZAN TUAJ TUD STUDIMIT?
Studentët mund të aplikojnë për zgjatjen e vizës së tyre pas 21 ditësh në Maltë. Studentët duhet të aplikojnë në Njësinë Qendrore të Vizave në Floriana - e-mail: [email mbrojtur]
A DUHET T TO ZGJAT VISAN time të studimit para se të mund të aplikoj për licencën e punësimit?

Po, do t'ju duhet një vizë e vlefshme studimi në mënyrë që të aplikoni për një licencë punësimi.

 

ÇFAR H NDODH N ISE NDRYSHOJ PUNBN IME?

Licenca juaj e punës është e vlefshme vetëm për punësimin dhe punëdhënësin e deklaruar në aplikimin tuaj origjinal. Nëse dëshironi të ndryshoni punën tuaj do t'ju duhet të bëni një aplikim të ri me detajet e punëdhënësve tuaj të rinj.

*Ju lutemi vini re se ESE nuk mund të mbajë përgjegjësi nëse aplikimi për licencë punësimi është i pasuksesshëm.