Viti i Fondacionit Ndërkombëtar

Të studiosh në ESE do të thotë të mësosh për jetën.
Viti Ndërkombëtar i Fondacionit ESE ju përgatit për Universitetin.

€295

çmimi fillestar

në javë

Niveli 3 Viti / Diploma e Fondacionit Ndërkombëtar për Studime të Arsimit të Lartë në Biznes, Informatikë ose Inxhinieri.

Nëse ju dëshironi të më tej studimet tuaja akademike në një vend anglishtfolës të tilla si MB, Kanada, SH.B.A., Malta ose Australia, ju mundeni gjurmoni shpejt progresin tuaj në një kurs universitar duke ndjekur Vitin Ndërkombëtar të Fondacionit. ESE po ofron këtë kurs në partneritet me NCC Education, MB.
Viti i Fondacionit Ndërkombëtar (IFY) njihet nga mbi 30 universitete në të gjithë botën. Studentëve që përfundojnë me sukses kualifikimet e Vitit Ndërkombëtar të Fondacionit (IFY) u garantohet hyrja në një përzgjedhje të kurseve Universitare në Universitetin Bangor (MB), Universitetin e Qytetit Birmingham (MB), Universitetin Carroll, Universitetin CQU dhe Qendrën Universitare Croydon (MB).

DO T LE MARSONI

 • flas më rrjedhshëm
 • lexo dhe shkruaj
 • kuptojnë thekse të ndryshme
 • zgjeroni fjalorin tuaj

Ndani këtë faqe

Fakte te shpejta

Niveli i hyrjes

Programi standard: 4.5 IELTS ose ekuivalent

Programi Intensiv: 5.5 IELTS ose ekuivalent,

Certifikatë e shkollës së mesme

Mosha minimale

17 vjet

Kreditet

120

Kohëzgjatja e kursit

Programi Standard: 9 muaj

Programi Intensiv: 6 muaj

Data e fillimit

Programi Intensiv: Janar 2024
Programi Standard: Shtator 2024

Madhësia e klasës

Maksimumi 12 studentë

Cili është Viti i Fondacionit Ndërkombëtar?

Shkurtimisht, Viti i Fondacionit Ndërkombëtar është një program akademik afatgjatë i cili ju ndihmon të zhvilloni nivelin tuaj të zotërimit të Anglishtes. Kjo gjithashtu ju lejon të zhvilloni aftësitë e nevojshme për suksesin akademik në sektorin e biznesit, IT ose Inxhinierisë.

Kur regjistroheni në Vitin Ndërkombëtar të Fondacionit, përfitoni nga sa vijon:

 • Udhëzime të rregullta me një anëtar të stafit tonë akademik për të diskutuar zhvillimin tuaj të gjuhës
 • Udhëzime të vazhdueshme nga Drejtori i Programit me zgjedhjen tuaj të kursit Universitar
 • Ndihma me aplikimin tuaj universitar dhe shkrimi i deklaratës suaj personale (nëse kërkohet)
 • Grupi i mbështetjes studentore të përditshme ESE
 • Aksesi në Kampusin Arsimor NCC ku mund të shkarkoni të gjitha materialet tuaja të modulit dhe informacionin e vlerësimit, manualin e programit dhe listën e librave
 • Pjesëmarrja në platformën e Bordit të Diskutimit të Studentëve përmes Kampusit Arsimor NCC për të bërë pyetje;
 • Përdorimi i Qendrës së Vetë-Qasjes ESE dhe Laboratorëve Kompjuterikë.
 

Përfundimi i suksesshëm i Vitit Ndërkombëtar të Fondacionit do të thotë që ju të mund të aplikoni për një kurs të diplomës universitare në një sërë lëndësh biznesi, IT ose inxhinierie. Kurse tipike të gradave përfshijnë kurse në: 

 • Kontabiliteti & Financa
 • Kontabiliteti & Menaxhimi
 • Inxhinieri aeronautike
 • Administrim Biznesi
 • Menaxhimi i Biznesit me Sportin
 • Inxhinierisë civile
 • Lojra kompjuterike
 • informatikë
 • Zhvillim 
 • Ekonomi
 • Menaxhimi i Burimeve Njerëzore
 • Sistemet e Informacionit
 • Menaxhimi i Marketingut
 • Inxhinieri Mekanike
 • Informatikë multimediale
 • Inxhinieria e Softuerit
 • Menaxhimi i turizmit dhe mikpritjes
 • Teknologji e aplikimit në internet dhe celular

Kandidatët e suksesshëm të Vitit Ndërkombëtar të Fondacionit mund të aplikojnë në cilindo nga universitetet e mëposhtme që njohin certifikatën NCC Education IFY ose në ndonjë universitet tjetër përmes UCAS:

UK
 • Universiteti Abertay, Dundee
 • Universiteti Bangor, Uells
 • Universiteti i Birmingham City
 • Buckinghamshire New University
 • De Montfort University
 • Universiteti i Essex
 • Universiteti i Glasgow Caledonian, Skoci
 • Universiteti Heriot Watt
 • Universiteti i Huddersfield Qendra Ndërkombëtare e Studimit
 • Qendra Ndërkombëtare e Studimit e Universitetit Keele
 • Universiteti Kingston në Londër
 • Universiteti i Leeds
 • Leeds Metropolitan University
 • Universiteti i Qendrës Ndërkombëtare të Studimit të Universitetit të Lincoln
 • Universiteti i Liverpulit
 • Liverpool John Moores University
 • Universiteti Metropolitan i Londrës
 • Middlesex University
 • Universiteti i Northampton
 • Universiteti Northumbria
 • Universiteti i Nottingham
 • Universiteti Nottingham Trent
 • Oxford Brookes University
 • Universiteti i Yorkut
 • Universiteti Sheffield Hallam
 • Universiteti Staffordshire
 • Universiteti i Wolverhamptonit
 • Qendra Ndërkombëtare e Studimeve Universiteti i Sussex
 • Qendra Universitare, Kolegji Croydon
 • UCLan - Universiteti i Lancashire Qendrore
 • Universiteti i Westminsterit
 • UWS London - Universiteti i Londrës Perëndimore
 • Universiteti i Worcester
Maltë
 • Universiteti i Maltës
 • Universiteti Middlesex - Kampusi i Maltës
SHBA
 • Universiteti Heidelberg
 • Universiteti Shtetëror Humboldt
 • Universiteti i Idaho
 • UNA - Universiteti i Alabamës Veriore
 • Universiteti Jugor Oregon
 • Universiteti Carroll
Kanadë
 • Universiteti i lumenjve Thompson

Për listën më të fundit të artikulimeve ose rrugëve të progresit pasi të keni ndjekur Vitin Ndërkombëtar të Fondacionit, vizitoni faqen e internetit të Arsimit NCC duke klikuar këtu.

 

 

Çfarë do të studioni kur të ndiqni Vitin Ndërkombëtar të Fondacionit?

 

Përmbajtja e kursit përfshin modulet kryesore në: 

 • Gjuha angleze (Zhvillimi i aftësive të gjuhës angleze - 30 kredite)
 • Aftësi të Avancuara të Gjuhës Angleze - 20 kredite
 • Anglisht për qëllime akademike - 10 kredite) 
 • Shkathtësi studimi dhe komunikimi (20 kredite) 
 • Matematika e Fondacionit (10 kredite) 
 • Studime Kulture (10 kredite) 

Për më tepër, studentët duhet të marrin cilindo nga dy më poshtë module zgjedhore:

 

Hyrje në:

 • Informatikë (10 kredite)
 • Programimi (10 kredite)
 • Biznesi (10 kredite)
 • Kontabilitet dhe Ekonomi (10 kredite)
Kërkesat e hyrjes në kurs

Për t'u pranuar në kurs, ju duhet të:

 • të jetë 17+ vjeç
 • të keni një 4.5 IELTS ose një certifikatë ekuivalente për Standard IFY (fillimi i Shtatorit) ose 5.5 IELTS ose ekuivalent për IFY Intensiv (fillimi i Janarit) *
 • të jetë në zotërim të një çertifikate të Shkollës së Mesme

*Nëse nuk e keni arritur këtë nivel, ju mund të bashkoheni në kursin tonë Para-Sesional të IFY në Maltë derisa të arrini nivelin e kërkuar.

 

 

Sa e gjatë është kursi?

Për përfundimin e suksesshëm të programit duhet të ndiqni Programin Standard me 3 terma (30 javë) në Maltë. Studentët që bashkohen me një nivel jashtëzakonisht të lartë të gjuhës angleze (IELTS 5.5 ose më mirë) mund të lejohen të ndjekin Programin Intensiv prej 24 javësh vetëm duke filluar nga Janari.

Numri i përgjithshëm i orëve të studimit në javë është 25 - 28 orë në javë duke përfshirë hulumtimin dhe vetë-studimin.

 

 

Çfarë certifikate do të marr në fund të Vitit tim të Fondacionit Ndërkombëtar?

Në fund të kursit tuaj do të merrni një Certifikatë Ndërkombëtare të Vitit të Fondacionit të lëshuar nga NCC Education si dhe një Transkript Akademik që jep detaje të performancës tuaj në modulet individuale të programit (Pass, Merit, Distinction) që keni ndjekur gjatë Vitit tuaj Ndërkombëtar të Fondacionit.

 

 

Si do të vlerësohem në Vitin Ndërkombëtar të Fondacionit?

Ekzaminimi global, caktimi global dhe ekzaminimi lokal janë masat e vlerësimit të përdorura. I gjithë vlerësimi kryhet nga ekspertët e arsimit të NCC dhe seancat e vlerësimit mbahen gjatë gjithë vitit.

 

 

Shërbimi Këshillimor i Arsimit të Lartë

Ju përfitoni nga këshillimi dhe mbështetja akademike gjatë gjithë kursit tuaj. Kjo do të përfshijë udhëzime individuale për t'ju ndihmuar të zgjidhni lëndët e duhura dhe kursin universitar për ju dhe të mbështesni me procesin e aplikimit dhe shkrimin e deklaratës suaj personale.

 

Ju mund të zgjidhni të shkarkoni Formulari i aplikimit për Vitin e Fondacionit Ndërkombëtar ose përndryshe na kontaktoni në [email mbrojtur]

Çfarë tjetër përfshihet në kursin tuaj?

Ikona e materialeve të kursit

Materialet e kursit

Ikona e librit

Fletore personale

Ikona e certifikatës

Certifikata e kursit

Ikona e Wi-Fi

WiFi falas në rezidencat

Ikona e mbrëmjes së mirëseardhjes

Mirëseardhje mbrëmje

Cili është niveli juaj i anglishtes?

Mos u shqetëso - ne do ta kuptojmë atë për ju.

Para mbërritjes duhet të bëni Testi i vendosjes në internet të ESE, e cila duhet të dorëzohet të paktën 7 ditë para se të filloni kursin tuaj.  Nëse nuk arrini ta bëni testin tuaj nga shtëpia, atëherë do t'ju kërkohet të uleni për një test të shkurtër vendosjeje ditën tuaj të parë në shkollë.

Stafi ynë akademik do të sigurojë që ju të ndiqni kursin tuaj në nivelin e duhur gjuhësor për ju.

Tabela e niveleve të anglishtes

A jeni i interesuar për këtë kurs?

Regjistrohuni tani për të përfituar nga një ofertë hyrëse 10% për çmimet e shkollimit të Vitit Ndërkombëtar të Fondacionit për datat e mëposhtme të fillimit: Janar 2024 (Programi Intensiv), Shtator 2023 (Programi Standard).